Cult!Live: Illuminine speelt 'Corn Island'

Achtergrond

Voor Cult!Live wordt elk jaar aan een Belgische band gevraagd om een nieuwe soundtrack te maken bij een film. Voor de editie van 2016 viel die eer aan Illuminine, die de Georgische cultfilm 'Corn Island' zal voorzien van muziek.

'Corn Island' (geregisseerd door George Ovashvili) is een film die vooral opvalt door zijn eenvoud. De cast is zeer beperkt en in de hele film zitten maar een paar dialogen (en die zijn nooit erg lang of complex).

Ook de soundtrack die de film al heeft laat zich maar op enkele momenten horen. Het landschap waarin het verhaal zich afspeelt staat voorop. In de rivier die de grens vormt tussen Georgië en Abchazië (twee landen in oorlog) ontstaan er tijdelijke eilanden. Deze zijn veel vruchtbaarder dan het land errond en dus worden ze door de inwoners van het gebied gebruikt om graan op te telen.

Benieuwd dus wat Illuminine met deze beelden zal doen! De groep rond Kevin Imbrechts maakte vorig jaar naam met een mix van klassieke elementen en elektronica. De groep wordt voor dit project aangevuld met gastmuzikanten.

Naast herwerkte versies van het materiaal op debuutplaat ‘#1’ , zijn er ook nieuwe nummers gecomponeerd, speciaal voor dit project.

Bekijk hier alvast de trailer van de film.

Cult! Live vindt plaats op 22 april. Twee duo's kunnen daar gratis en voor niks heen. Een mailtje naar win@damusic.be met de mededeling 'Cult! Live' volstaat om kans te maken.

10 april 2016
Robbe Van Petegem