Crooked Steps - Try Try Try!

Crooked Steps - Try Try Try!

Het pad van de band liep niet over rozen, maar nu hebben ze zeker een radiohit te pakken.

Na jaren aan de weg timmeren, won Crooked Steps De Nieuwe Lichting. Driewerf hoera! Maar honderdmaal helaas... toen kwam covid en werden alle speelkansen door de pot gespoeld. Toch is de band er terug met een nummer over hoop en doorzetting in moeilijke en depressieve periodes. Ook al lijkt het alsof de kans op succes al een beetje verkeken is en de ‘fifteen minutes of fame’ al over zijn, niet opgeven en hard verder werken is de boodschap van Try Try Try!

En om die boodschap te verkondigen bestijgt de band zowaar de preekstoel in de videoclip (gemaakt door Nelis Sterckx). Die verhaalt perfect de fases waardoor de band zich moest weten te banen. Van de eindeloze repetities, het opgeven van de hoop, langs het doelloos voelen door de uitzichtloze situatie tot de bevrijding. De frustraties lopen hoog op en ze gaan op zoek naar verlossing. Die vinden ze op spirituele wijze in de preek van de priester: blijf proberen!

En klinkt die single als een elegie? Helemaal niet! Van bij de eerste gitaaraanslag vliegt de band er helemaal in. Je zal geen betere oppepper horen vandaag dan deze nieuwe van Crooked Steps. Geef die gasten een podium deze zomer… of een stuk of veertig!

25 juni 2021
Marc Alenus