Crooked Steps - Catherine

Crooked Steps - Catherine

Crooked Steps surfte door de eerste lockdownperiode.

Je kan in deze coronatijden zeuren, jezelf een kater zuipen, je kas opvreten of… je kan, zoals Crooked Steps, een leuk nummer maken. De nieuwe track Catherine werd geschreven tijdens de eerste lockdownperiode. Het gaat over de lange en saaie en lange dagen gedurende absurde tijden.

De werktitel was Quarantine, maar die werd verbasterd naar ‘Catherine’, een verpersoonlijking van alle ex-vriendinnetjes van de bandleden al kan het ook een ode zijn aan de moeder van de drummer, die ook zo heet en de grootste fan is van Crooked Steps.

De song gaat over afstand moeten houden van personen, niet enkel in een lockdown maar ook in moeilijke relaties. Het nummer werd opgenomen in Trix Studios, geproduced door Simon Vanden Bogaerde en gemasterd door Frederik Dejongh bij Jerboa. De coverfoto werd gemaakt door Elisa Maenhout.Catherine is een zomers nummer en voor de videoclip kwamen vooral "surfen", "zon" en "een bodybuilder"(!) op het ideeënlijstje naar boven. Wat Nelis Sterckx daarmee aanving, zie je hieronder.

22 december 2020
Marc Alenus