Crooked Steps - Casse-Toi

Crooked Steps - Casse-Toi

"Samen met Dick Dale zaliger achter het stuur van een vintage Cadillac in een rotvaart langs de surfkust van California cruisen."

Drie jaar na de (onverwachte) winst in 'De Nieuwe Lichting' brengt Crooked Steps een nieuwe single, tevens voorbode van een heus album dat er aankomt in het voorjaar van 2023 en ‘Sambuca Dreams’ zal heten.

"Casse-Toi gaat over de druk en onzekerheid die we allemaal voelen als je die eerste stappen zet in het 'volwassen' leven. Je moet succesvol zijn, gelukkig zijn, bitcoins kopen, en snel veel geld verdienen, althans dat is de boodschap van de content waar we dagelijks mee overspoeld worden. Rijke jonge mensen in grote huizen met een chique auto die je maar al te graag willen vertellen hoe jij net als hen zo succesvol kan worden. Die boodschap brengen wij met het nodige sarcasme in het nummer over. Casse-Toi gaat over mensen die beloven dat er shortcuts zijn in het leven, en de arme zielen die er voor vallen."

Veel tijd om te dromen gunt de band ons niet op Casse-Toi, een track waarmee het trio alsnog solliciteert voor een plekje op de ‘Pulp Fiction’-soundtrack. Terwijl de snaren steeds heviger rammelen, klaagt de band over de toenemende prestatiedruk van deze tijd: "Qu'est-ce que vous voulez? / More money! Less work!". Was het maar zo gemakkelijk. De single wordt gereleased samen met een videoclip geregisseerd door Brusselse filmmakers Luca Perez & Raul Lile. Enjoy!

13 november 2022
Marc Alenus