Crooked Steps - Bottomline

Crooked Steps - Bottomline

Jongeren voelen zich vaak niet op hun plaats en slecht in hun vel, maar deze Gentenaars leggen de oorzaak niet bij leerkrachten en hulpverleners.

Bottomline is een protestlied waarmee Crooked Steps de gebreken in de jeugdzorg en het onderwijs aan de kaak stelt. De band uit in het nummer de onvrede over een maatschappij die er niet in slaagt jongeren in moeilijke situaties een thuisgevoel te geven. De rauwe, ongepolijste stijl is uitermate geschikt om een oproep tot actie te lanceren.

Het nummer start nog met een lieflijke gitaarlijn en tamboerijn, maar vanaf het moment dat de drums invallen raast het van strofe naar refrein, onderbroken door een bombastische, trekkende bridge, om aan het einde nog eens helemaal los te gaan.

Zanger Lou Lippens zegt het volgende over de song:  “We delen als band een diepe frustratie over hoe onze samenleving jongeren die het moeilijk hebben om verschillende redenen behandelt. Als leerkrachten en hulpverleners ervaren we dit dagelijks. We zien hoe we hun complexe problemen onderschatten en hen laten vastlopen in inflexibele systemen. Met beperkte middelen en overuren proberen leerkrachten en hulpverleners alles draaiende te houden, maar toch worden ze vaak met de vinger gewezen. Deze frustraties hebben we gegoten in een krachtig nummer, met wat woede in de gitaren. Het vertrekt vanuit een jongere die simpelweg ergens thuis wil zijn, maar daar geen antwoord op krijgt.”

2 mei 2024
Marc Alenus