Corinne West

Achtergrond

Singer-songwriter Corinne West heeft met 'Starlight Highway' een nieuw album afgeleverd. De Californische die niet alleen uitstekend zingt op de plaat neemt ook nog eens de tamboerijn en de gitaar ter hand. Opvallend is ook dat West zelf de productie voor haar rekening nam en dat voor het eerst.

Op de plaat ontdekt ze zelf nieuwe wegen in haar rijkgevulde carrière waarbij ze een breed pallet aan stijlen bestrijkt. Hoogtepunt is meteen het openingsnummer No More Trouble dat opvalt door zijn aantrekkelijke harmonieën gelardeerd op een bedje van mandoline.

Een pure mix van Americana en folk. Die lijn zet ze ook verder in de nummers die daarop volgen. Tekstueel laat ze duidelijk haar ziel zien via erg persoonlijke teksten waarin velen zich overigens zullen herkennen.

West zegt daar zelf hetvolgende over : ‘Mijn doel was om open te communiceren en de mensen een persoonlijke emotionele glimp te laten opvangen van wat we als mensen allemaal op onze eigen manier, op onze eigen wegen, ervaren.

Soms klimmen of vliegen we, dan weer vallen we, storten ons in isolement of geloof. Bij momenten vinden we onszelf opnieuw uit en dromen we voluit.”

12 maart 2016
Steven Verhamme