Conrad - The Marollian Man

Conrad - The Marollian Man

Ontdek de eerste single uit de ep ‘Songs Of Hope And Grit’ van Conrad.

In 1952 liet jazzgitarist Jean Baptiste Tielemans alles en iedereen in Brussel achter en verhuisde naar New York. De man had ongeveer niets – of beter: hij had van alles één. Een eenkamerflat, één kookpitje, één gitaar. En als hij erg zuinig leefde, had hij op vrijdag geld genoeg voor één biertje. Op zo’n avond ging hij zijn geluk beproeven in The Hickory House, een restaurant en jazzclub aan 52nd Street, waar pianist Dr. Billy Taylor elke week een jamsessie leidde. Die avond bracht Jean geen gitaar mee. Hij haalde een harmonica uit zijn borstzakje, blies de verzamelde beboppers omver, en werd ... Toots Thielemans.

Over die avond in het leven van de baron van de Marollen gaat The Marollian Man, de smaakvolle debuutsingle van Conrad, de band van Journalist Bart ‘Conrad’ Cornand. Nadat hij eerder met muzikale duizendpoot Gianni Marzo muziek schreef voor de kortfilm ‘Rewilding’ verzamelde hij een droomband rond zich met als kern de ritmesectie van Toots: Nicolas Thys op contrabas en Dré Pallemaerts op drums. Thielemans’ protegé Steven De bruyn speelt harmonica, pedalsteelgitarist Bart Vervaeck zorgt voor de twang en An Pierlé zorgt voor licht met achtergrondzang. En dat allemaal in een productie van Koen Gisen, de Lanois van de Lage Landen.

Samen maakten deze kleppers een ep die deze zomer uitkomt. Eerste kennismaking is het mooie The Marollion Man dat ergens zweeft tussen altcountry, jazz en blues met de diepe, Johnny Cash-achtige stem van Cornand die zich comfortabel op het gemak voelt tussen bovengenoemde instrumenten en ons meeneemt naar daar waar de Zenne in de Mississippi vloeit.

3 februari 2021
Marc Alenus