#ConcertOntmaagd - Specimen & The Rizikoos - Storingen (1979)

#ConcertOntmaagd - Specimen & The Rizikoos - Storingen (1979)

We blikken vlotjes ongeveer veertig jaar terug in de tijd en kijken welke eerste concerten ons als vijftien- tot zeventienjarige de oogschellen deden afvallen, de oorstoppen wegknallen en ons definitief op weg zetten naar een zogenaamd “life of music”.

 

Het eerste echte optreden, dat we ooit mochten meemaken, zal zo ergens in de zomer van 1980 hebben plaatsgevonden op ons vakantieadres in Middelkerke, waar in een soort van auditoriumkuil aan het Casino optredens werden georganiseerd. En het was Walter Verdin, die we al kenden, maar dan onder een andere benaming van de ASLK-plaat ‘Get Sprouts’, waarop de parodiereggae Storingen in volle glorie stond te skanken.

Intussen was Specimen & The Rizikoos al van naam veranderd naar groepsopperhoofd Walter Verdin, die intussen ook al een soloplaat had opgenomen, die vlotjes op Radio 2 werd gespeeld met onder meer Chocolat Dansant en Er Is iets in de gelederen. Prima popmuziek en dat bleek ook in de kuil. 

Nog wat later, in 1983 zou Verdin nog een keer vervellen tot Pas De Deux samen met Dett Peyskens en Hilde Van Roy om niet enkel een ferme new wave-mini-lp, ‘Des Tailles’ neer te zetten, maar ook nog eens, tot totale consternatie van de volledige natie, met Rendez-Vous het hele Eurosongcircus te kijk te zetten. Toen was het voor de meesten heiligschennis, maar looking back in hindsight was dat best een aardige muzikale zet.

In ieder geval was de muzikale ontmaagding een feit in een betonnen kuil in Middelkerke.

 

28 november 2022
Laurens Leurs