Concertgids juni 2022

Concertgids juni 2022

Een nieuwe maand, nieuw vertier. 

Drive-By Truckers – De Roma – 3 juni

Nu de Truckers drie platen lang hun gal over Trump, Black Lives Matter en wat dies al meer zij hebben kunnen spuwen, is het tijd om het rustiger aan te doen. NOT! Ook op de laatste plaat wordt er nog stevig gerockt. En dat zullen ze naar goede gewoonte ongetwijfeld weer bewijzen in de schoonste zaal van 't stad.

Jim White – Het Depot – 3 juniDe Roma – 8 juni

De heremiet is nog eens uit zijn grot gekomen en doet de lage landen aan. En wie weet is dit wel de laatste kans die je krijgt om hem nog eens aan het werk te zien. Trouwens, uiteraard zijn het weer “onze” Geert Bellings en Nicolas Rombouts die hem daarin bijstaan.

DJ Shadow – OLT Rivierenhof – 10 juni

Als er één dj is waarvoor wij de regel van “Geen dj's” willen doorbreken, is het wel DJ Shadow. Zijn brouwsels zijn steeds intrigerend en 'Endtroducing' blijft een fantastische plaat. En de man komt niet zomaar een paar plaatjes draaien. Er zal ook één en ander te zien zijn.

Horsegirl – Trix – 16 juni

Vergeet Wet Leg, hier is Horsegirl. Rolling Stone is er weg van. Wie zijn wij dan om het tegendeel te beweren? Wees de rest van de wereld voor en ga dit trio aan het werk zien. U kan dan later zeggen dat u erbij was, samen met de tweeduizend anderen.

Inter Arma – Magasin 4 – 18 juni

Ooit werden we overtuigd door deze band, toen ze in het voorprogramma van Deafheaven stonden, maar intussen staan ze al lang op eigen benen en maakten ze enkele meesterwerkjes, waarvan 'Sulphur English' het meest recente is. Uiteraard willen we die rush nog eens meemaken.

The Jesus And Mary Chain play 'Darklands' – Trix – 22 juni

De plaat waarop de broertjes Reid in de kaarten lieten kijken. Maar wat een pareltje toch. En die spelen ze dus integraal. Hoe dan ook zou het ons verwonderen als de gitaren toch af en toe niet één of andere kant zouden uitschieten. Maar is dat dan niet net waarop je hoopt?

Elvis Costello & The Imposters – OLT Rivierenhof – 26 & 27 juni

Patrick Declan MacManus is weer in een creatieve bui en dat zullen we geweten hebben. Niet alleen was er nog niet zo lang geleden een nieuw album onder het alias Elvis Costello, onlangs diepte hij ook nog eens zijn allereerste band Rusty op, waarmee ze ook nog nieuwe nummers zullen schrijven. Dat gaat weer vonken geven daar in Deurne.

Herbie Hancock – Arena 5 – 30 juni

Geschiedenis, meneer! Jawel, hij draait al decennia mee en is het nog niet verleerd. Hij leverde de muziek, waarvan u niet wist dat hij van deze kanjer afkomstig is. Wat voor redenen moet u nog meer hebben om deze pionier aan het werk te zien?

2 juni 2022
Patrick Van Gestel