Colver - Around The Moon

Colver - Around The Moon

"Am I a fool or a dreamer", vraagt Thomas Ejzyn zich af. 

Wij weten het ook niet, want zo goed kennen we de Brusselse frontman van Colver niet, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen, want het viertal timmert stevig door aan de weg.

Na de veelbelovende eerste ep 'Walk Swim Fly' van vorig jaar, waarbij de fundamenten werden gelegd van hun nostalgische universum, is Colver klaar om naar de voorgrond te treden met een eerste album, dat de kronkels van menselijke relaties verkent. Wisselend tussen existentiële levensvragen, slapeloosheid en teleurstelling alsook breuken in de liefde belooft 'Lifeshake' een smakelijke mix van een resem aan emoties te worden.

Na Sort It All Out komen ze met Around The Moon, een introspectief en smachtend nummer, dat poëzie en metaforen gebruikt om existentiële vraagstukken aan te kaarten. Daar waar de melancholische arpeggio’s van de strofen ons kunnen uitnodigen om te dromen, komt daar in het refrein een abrupt einde aan met de essentiële vraag: waar ligt de grens tussen droom en waanzin? In de videoclip van de tweede single van het eerste album 'Lifeshake' (maart 2023) wordt deze vraag in overweging genomen vanuit een kinderlijke blik… zonder ze echt te beantwoorden.

Foto: Hugo Payen

5 december 2022
Marc Alenus