Coely - 'Raah The Soulful Yeah'

Achtergrond

Wanneer de Antwerps-Congolese Coely op haar zestiende mag aantreden bij het koor van haar moeders kerk bloeit ze helemaal open. Met haar krachtige stem en een geweldige - daar komt het woord - x-factor wint ze een publiek in een oogwenk voor zich.

Coely - 'Raah The Soulful Yeah'



Coely is geen nieuw r&b-meisje van twaalf in een dozijn, maar een jongedame met ballen, die de hiphopleuze "Keep it real" in ere houdt. Ze lijkt met sprekend gemak te rappen, te zingen en over te schakelen tussen die twee.

Live ontpopt ze zich tot een volleerd podiumbeest: Ze doet supportacts voor uitverkochte concerten van Jessie Ware, De La Soul, Snoop Dogg en Kendrick Lamar. Bovendien herwerkt ze Justin Timberlake’s Cry Me A River tijdens de Radio 1-sessie van Jasper Steverlinck en Seven Nation Army van The White Stripes tijdens Peter Van de Veire’s Marathonradio op MNM. Beide versies zijn bijzonder straf en overtuigen zelfs de grootste sceptici.

In 2012 tekent ze bij independent label Beatville waarmee ze in het najaar haar eerste single Ain't Chasing Pavements uitbrengt. De single schopt het meteen tot Hotshot van Studio Brussel, Push bij JIMtv en tot nummer 1 in Humo’s Arribalijst.

Ain’t Chasing Pavements en de erg catchy tweede single Nothing On Me zijn de voorlopers van haar ep ’Raah The Soulful Yeah’ die eind maart uitgekomen is.

Nieuwste single All I Do is hiervan de opener. De muziek van Coely doorstaat de vergelijking met Lauryn Hill, maar dan wel overgoten met een Belgisch-Congolees sausje. Coely is met recht en reden de nieuwe revelatie van de Belgische hiphopscene. ‘Raah The Soulful Yeah’ is een goed begin, vijf nummers die als visitekaartje dienen. Wij kijken alvast uit naar meer lekkers.

12 mei 2013
Patrick Blomme