CMON CMON - The Summers We Missed

CMON CMON - The Summers We Missed

De band wou volledig op het VK focussen, maar haalt wereldwijd de radio.

In juli bracht het Belgische powerpop-trio CMON CMON deze single uit aan de overkant van het Kanaal en schopte het daar tot 'Single of the Day'. Ondertussen deint het succes uit over heel de planeet.

Jorrit Hermans (vocals/gitaar), Steven Omblets (bas) en Michel Becx (drummer) waren twintig jaar geleden schoolvrienden met een voorliefde voor dezelfde muziek, maar zoals dat gaat, gingen ze elk een eigen leven leiden en verloren ze elkaar uit het oog. In 2019, het jaar dat Omblet uit de politiek stapte, contacteerde Hermans zijn oude vrienden en de magie tussen de ondertussen veertig geworden heren bleek nog intact.

De drie werkten aan nieuwe nummers en benutten de tijd die vrijkwam door corona zeer vruchtbaar. Ze beslisten een ep op te nemen, maar voor ze het wisten, schreven ze een album bij elkaar. Een mailtje naar Alex Newport (producer van City And Colour, Bloc Party, Death Cab For Cutie, At The Drive-In en zelf muzikant bij Nailbomb en Fudge Tunnel) leverde onverwacht een producer op en nog groter was de verbazing toen Stephen Budd (Tony Visconti, Gang Of Four, Heaven 17, The Magic Numbers) hun manager wou worden.

Het eerste resultaat is The Summers We Missed, een nummer over gemiste kansen dat enkel mannen met enkele kilometers op de teller kunnen schrijven. "De song is een waar gebeurd verhaal dat ik nooit als twintigjarige had kunnen vertellen’, zegt zanger, gitarist en songschrijver Jorrit Hermans. "De zomer in kwestie is die van 1995. De party was echt, en Julie ook. In de tweede strofe springt het narratief twintig jaar later naar een andere zomer waarin de protagonisten terugkijken op hun tienertijd."

Muzikaal doet de eerste single een beetje denken aan The Lemonheads, Teenage Fanclub of Beech (als we in België moeten blijven), maar er is dus meer op komst, want een jaar geleden werd het album al ingeblikt in Trypoul Studios in Neerkant (Nederland). De band gaat zelfs live spelen. Van een onverwacht succes gesproken!

4 september 2022
Marc Alenus