Club Canapé in cc De Kern, Wilrijk

Achtergrond

Tussen 14 december van dit jaar en 30 april 2014 kan je in cc De Kern terecht voor vijf intieme concerten in clubsfeer onder de noemer 'Club Canapé'. Omdat onze zetel zowat in elke zaal van Vlaanderen en Brussel staat en deze concerten eens iets anders dan anders zijn, lichten we deze graag even toe. Het programma van 14 december is al meteen avondvullend en veelbelovend.

Club Canapé in cc De Kern, Wilrijk



Nog maar net was Wouter Buyst van Equinox, The Peacekeeper terug in Gent van een reis door Amerika of hij concerteerde in Londen, Brugge en nu ook in Antwerpen. Van zijn reis bracht hij ongetwijfeld weer fieldrecordings en invloeden mee uit de folk en de country die hij kan vermengen in zijn muziek op zijn eigen, lichtjes psychedelische wijze. Onze redacteur was begin dit jaar alvast serieus onder de indruk van het album 'Birdsongs on the Waste Land' en maakte gedurfde vergelijkingen met Damien Rice en Nick Cave.

Met Birds That Change Colour haalt De Kern een groep in de zetel die niet van ver moet komen. Antwerpen is immers de thuisstad van Koen Kohlbacher en co. De groep verwierf misschien wel het meeste bekendheid met het mooie The Cyrian Cry maar met muzikanten in de rangen van o.a. Millionaire, Laïs, Creature With The Atom Brain en Zita Swoon heeft de band nog veel meer fraais te bieden. Hun album 'Recordings From The Sun' was de voorloper van de huidige psychedelische golf en kreeg goede punten van o.a. Studio Brussel en De Morgen. Momenteel werken deze Birds aan een nieuwe plaat, dus wie weet zit er wel een primeurtje in.

And They Spoke in Anthems is het zogenaamde kleinere broertje vanavond en resideert eveneens in Gent en Antwerpen. Het is de band rond Arne Leurentop die zijn sporen verdiende bij o.a. Liesa Vander Aa, Sir Yes Sir en Helder. Hij is net zo'n globetrotter als Wouter Buyst, maar zocht zijn innerlijke rust vooral in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat hij die daar vond, blijkt uit parels van songs als Javelina en This Is The Night waarin verschillende befaamde echo's doorklinken als Low, Wilco en Bon Iver. Voor wie hen nog niet kent: de ontdekking waard.

Geen geld om op ontdekkingsreis te trekken? Geen nood: wij geven namelijk vijf duotickets weg voor deze schitterende avond zodat u fluitend voorbij de kassa zal kunnen passeren. Omdat twee van de bands vanavond duidelijk iets met vogels hebben, deze vraag om het kaf van het koren te scheiden: wat voor een vogeltje houdt Wouter Buyst van Equinox, The Peacekeeper teder in zijn handen op zijn omslagfoto op Facebook?

Mailen naar win@damusic.be met het antwoord!

 

 

 

 

 

 

 

Volgende afspraken op de Club Canapé:

  • 25-01-14: Nicolas Rombouts - Manga! Soirée anim(é)e japonaise
  • 15-02-14: Valentijnsconcert: Mauro Pawlowski + Gregory Frateur + dj Carlo Andriani
  • 21-03-14: Jon Birdsong invites (met onder andere Koen en Waso De Cauter, Piet Verbist, Bjorn Eriksson)
  • 30-04-14: Marble Sounds
27 november 2013
Marc Alenus