Cloudy-Oh - On To Me

Cloudy-Oh - On To Me

Ergens tussen UMO, Real Estate en Tame Impala was nog een gaatje en daar dook Claudio in.

Die blauwharige zanger/ gitarist kwam ons vaag bekend voor en kort, maar intens speurwerk leidde ons via Intergalactic Lovers, The Van Jets en Team William tot bij Floris De Decker.

Was het zijn bedoeling om, net als de protagonist van de film ‘The Irishman’ zijn ware identiteit verborgen te houden, is dat dus niet gelukt. Maar zeker wel gelukt is eerste single On To Me, die hij samen met zijn voormalige partner in crime bij Team William, Nils Tijtgat, Mauro Bentein van Vito en Lagüna en Dennis Mahieu (Rhinos Are People Too) als Cloudy-Oh uitbracht.

On To Me klinkt als hangmatpop, ofwel dus als een mix van bovenvermelde bands. Heerlijk om even alle dagelijkse zorgen op te vergeten en te doen alsof er geen huur te betalen is, geen kinderen van school dienen gehaald en mondmaskers voorgoed de vuilnisbak mogen gekieperd. De geur van geestverruimende kruiden hangt in de lucht, gitaren glinsteren in de najaarszon, de toetsen dansen op hun tenen van ivoor, de bas kabbelt loom en de drums hebben ook geen haast. Waarom zouden we elders willen zijn?

foto: Kevin Faingnaert

23 september 2021
Marc Alenus