#Claustrofobisch - Low - Murderer (2007)

#Claustrofobisch - Low - Murderer (2007)

Een week lang broeierig claustrofobisch straffe nummers; die elke keer opnieuw beklemmend werken en recht naar de strot grijpen.

Low passeerde hier eerder al de revue, maar de oprecht straffe groepen mogen altijd terugkeren.  Low mag dat, Low moet dat! 

Afkomstig van 'Drums And Guns' uit 2007, wellicht hun donkerste album. En er schijnt daar sowieso al niet al te veel licht in de huiskamer. "You may need a murderer / Someone to do your dirty work".  Wishful thinking en ingetogen nummer met een verwoestende kracht. Het moet niet altijd heavy metal zijn om verwoesting aan te richten. Spaarzaamheid troef dus. Dat is sowieso een absolute vereiste in het Low-huishouden.

Wij zagen hen ooit op een middaguur een Clubtent op Pukkelpop compleet verduisteren louter door de duystere muziekjes.  Het blijft één van de vreemdste koppels in het muzieklandschap.  Wie ooit de muziekdocu 'Low: You May Need A Murderer' van David Kleijwegt zag, weet het. Gedreven door donkere demonen en diepe depressies, gestuurd door de religie waaraan ze trouw vasthouden.

Geen vrolijke Frans en Francine, deze Low, maar oprecht intens is het altijd wel.

5 mei 2021
Laurens Leurs