Ckollontaj - In Decay / Non Existant

Ckollontaj - In Decay / Non Existant

"Hoeveel alter-ego’s kan een mens herbergen?" vragen we ons in het geval van Davy De Decker wel eens af. Zijn muzikale biografie stuitert in deze alle kanten uit: van punk bij Sunpower en Bezette Stad over de cold (no) wave van Dachau David tot de psychedelische garagerock van Star Visitors of metal bij Jerusalem The Black. Duidelijk niet voor één gat te vangen, deze zanger/drummer/elektrowhizzkid.

 

De nieuwste telg in de familie werd Ckollontaj gedoopt en belandde uit het niets met twee nummertjes aan onze voordeur. De kou buiten deerde noch weerhield In Decay en Non Existant ervan om zich als een razende furie in onze oorschelpen te wriemelen.

Ckollontaj noemt het zelf “Industrial voor punks, punk voor ebm-fans die willen stagediven, Discharge voor goths.” Wij noemen het een wild om zich heen dreunende pletwals die ons middenrifs neermaaide. We zijn er nog altijd niet helemaal van bekomen, wanneer we dit neerpennen, wat overigens een uitstekende referentie is in dit geval.

Zet je ook nog schrap voor nieuw werk van Dachau David dat in de steigers staat om op de argeloze goegemeente losgelaten te worden. U bent gewaarschuwd.

9 december 2022
Patrick Van den Troost