Cinema Paradiso - Empty Empty

Cinema Paradiso - Empty Empty

Met deze single deelt het kwartet de titeltrack van het aankomende album.

Op zes september van dit jaar brengt Cinema Paradiso het derde album 'Empty Empty' uit op het Nederlandse label Challenge Records. De plaat kwam tot stand in een staat van volledige democratie. Geen van de vier leden fungeerde als leider. Allemaal hebben ze nochtans de strepen al verdiend.

Saxofonist Kurt Van Herck bij het Brussels Jazz Orchestra, de Dizzie Gillespie Big Band en het Bert Joris Quartet,drummer-percussionist Eric Thielemans bij Snare Is A Bell, EARR en Talking About the Weather en gitarist Willem Heylen bij KRAKk, Aki en Sargam. En noemden we de band geen kwartet? Jawel, na gastbijdrages op de eerste twee albums werd toetsenist Jozef Dumoulin (Lidlboj, The Red Hill Orchestra, True Company) volwaardig lid en betrokken bij het volledige creatie- en opnameproces van 'Empty Empty'.

Dat dit een nieuwe sound met zich meebrengt, is aardig meegenomen, al blijft het uitgangsunt hedendaagse, spirituele free jazz. Met het volste vertrouwen in elkaar laten de leden zich gewoon gaan en dat levert dan vaak een compositie op die tegelijk mooie details oplevert, maar ook spontaniteit en akoestische warmte behoudt.

Het album werd opgenomen en gemixt door Joris Caluwaerts (Stuff) in zijn Finster Studio in Antwerpen. Ontdek hieronder de eerste single en titeltrack.

Foto: Jurgen Augusteyns

8 juni 2024
Marc Alenus