Chicken Leg - Regret Forget

Inlandse Maatjes

Chicken Leg - Regret Forget

Het zijn geen ezels, die mannen van Chicken Leg. Zij stoten graag twee keer of meer tegen dezelfde steen.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, zo luidt het spreekwoord, maar daar trekken de drie heerschappen van Chicken Leg zich koppig niets van aan. Als zij iets doen en er later spijt van hebben, vergeten ze die spijt gewoon en proberen nog eens opnieuw, tenminste dat wil hun eerste single ons doen geloven.

Regret Forget is de eerste van drie singles die Alexander Van Vooren, Victor Traest en Sam Delahye op jullie af gaan vuren de komende maanden. De jongeheren lieten zich inspireren door bands als Homeshake, Feng Suave, King Krule en Allah Las en leveren een track af, loom als een zonnige zondagavond, met blauwe gitaarwolkjes die zachtjes omhoog kringelen, percussie die meer geaaid dan geslagen wordt en een bas die zachtjes pruttelt.

Lo-fi jingle jangle rock noemen ze het zelf, maar het etiket is niet belangrijk, wel het gevoel van zalige berusting dat ons overvalt bij het luisteren. Maak jezelf deelgenoot van hun escapisme. Druk hieronder op play en laat die politici op de radio en tv maar krakelen. Die zijn ook al vergeten wat ze de vorige keer beloofden en proberen gewoon opnieuw hetzelfde.

20 mei 2019
Marc Alenus