Cheena Monsoon - You Need To Give

Inlandse Maatjes

Cheena Monsoon - You Need To Give

Nelson Beumer won als lid van de Brusselse rockband Neufchâtel twee jaar geleden de Rockrace, maar staat nu solo op de planken als Cheena Monsoon.

Achter de naam Cheena Monsoon zit dus geen verleidelijke jongedame. Beumer vond zijn nieuwe naam in Girl Loves Me van David Bowie. Met You Need To Give was hij al live te horen op Urgent en nu is het ook zijn eerste officiële single.

You Need To Give werd een donker, sluipend nummer, doorspekt met hiphop-achtige elektronica, een gortdroge beat en een catchy zanglijn. “It's your time to mess up everything you own/ 'cause life is short and there's no record on the bone” klinkt het tegelijk hedonistisch als fatalistisch, maar in het refrein is er dan plots weer wel ruimte voor zelfreflectie.

In You Need To Give weet Cheena Monsoon alvast de spanning goed op te drijven en succesvolle voorprogramma’s voor LAS AVES, Phil Madeley en Sulpher in The Waiting Room in London, beloven nog meer goeds voor de toekomst. In het oog te houden dus deze nieuwkomer op de scene!

29 november 2019
Marc Alenus