Chantal Acda & The Atlantic Drifters - Silentlly Held

Chantal Acda & The Atlantic Drifters - Silentlly Held

Het album is voor mei, maar de titeltrack is er al.

Eerder deelden we The Friends Parade, eerste single uit 'Silently Held', het nieuwe exploot van Chantal Acda. Die titel verwees al naar de sterrencast op dat nieuwe album, waaraan Bill Frisell, Eric Thielemans, Jozef Dumoulin, Thomas Morgan, Shahzad Ismaily en Colin Stetson meewerkten.

Zij zijn ook te horen op de titeltrack. Bill Frisell met dat prachtige begrip van de melodiestroom van Chantal, Eric Thielemans die de percussieve beheersing in de mix brengt, Jozef Dumoulin speelt piano met een enorme kalmte, Thomas Morgan die met de bas magie uit de lucht lijkt te plukken en de gouden toets van Shahzad Ismaily als multi-instrumentalist dragen bij aan de rijke textuur van het album. Colin Stetson, bekend om het avant-garde saxofoonwerk maar ook van het werk voor Bon Iver, leent zijn unieke stem en creƫert momenten van emotionele intensiteit. En dan is er ook nog het warme koperwerk van Joachim Badenhorst, Niels Van Heertum en Kurt Van Herck.

Silently Held gaat over het omarmen van de rauwheid. De waarde van te mogen zoeken. Van het even niet meer weten. Vanuit die plek contact maken met anderen en er dan achter komen dat dit zorgt voor een diepe verbinding en acceptatie. Door het schrijven van deze song en de tijd te nemen om te zoeken in vragen waar Chantal Acda al even mee rondliep, ontstond er een nieuwe liefde voor zichzelf en voor anderen. In volledigheid. Hand in hand.

"We dragen allemaal beide met ons mee. Licht en donker. Lief en niet lief. Zoekend en wetend. Het is in deze wereld vol succesverhalen en 'oplos'-coaches niet eenvoudig om te accepteren dat er helemaal niets mis is met het even niet meer weten. Met zoeken en vraagtekens. Integendeel. We vinden er bergen vriendschap, informatie en creativiteit", aldus Chantal Acda

Ondertussen zijn er al enkele data bekend van de releasetour van dit prachtige, ingetogen album.

22.09.24 - TivoliVredenburg, Utrecht (NL)
26.09.24 - De Roma, Antwerpen, (BE)
28.09.24 - De Doelen, Rotterdam (NL)

Andere data worden dra bekendgemaakt.

17 maart 2024
Marc Alenus