Chalice - 'Lost Connection'

Chalice - 'Lost Connection'

De Belgische deathmetalgroep Chalice draait al geruime tijd mee, maar ook wij hebben deze band pas nu ontdekt. Tijd dus voor een nadere kennismaking met de nieuwe ep.

Chalice werd opgericht in 1998 en heeft al meerdere bandwisselingen doorstaan. Bassist Chris Lagrange is nu nog de enige, die erbij is vanaf het allereerste begin. Twee jaar geleden nog brachten de heren een full length-album uit: 'Ashes of Hope'. Dit album wordt tot op heden als hun beste werk beschouwd.

Nu is er dan de ep 'Lost Connection' en die bevat twee tracks: Dwelling en Why. Beide songs getuigen van een hoge intensiteit. De duistere screams van frontman Pieter worden perfect afgewisseld met bottenbrekende grunts. Dit alles wordt vergezeld van ontzettend duister en intens gitaarwerk, heerlijk zwaar baswerk en drumpartijen, die een regelrechte aanslag op je leven plegen.

Wie naar 'Lost Connection' luistert, krijgt meteen zin om verder te grasduinen in het werk van Chalice. Op 18 januari stelt Chalice de ep voor in De Kreun in Kortrijk.

17 januari 2020
Jerre Hoetink