Cesar Quinn - Turquoise

Cesar Quinn - Turquoise

Met Turquoise brengt Cesar Quinn de tweede single van zijn aankomende ep uit. Net als voorganger Ruby en de rest van de plaat is ook dit nummer genoemd naar een edelsteen. Het resultaat is een muzikaal fraai kleinood waar Adam Sandlers personage in Uncut Gems wel enkele gokjes veil voor zou hebben.

 

Naar eigen zeggen ambieerde de muzikant een onderwatersfeer. Missie meer dan geslaagd. In warme reverb gedrenkte gitaren weven een dromerig tapijt, waarover meerdere stemmen in dialoog gaan als sirenen lonkende naar zeelui. Een origineel akkoordenschema doorbreekt algauw het verwachtingspatroon. Quinns overslaande stem doet bij wijlen wat denken aan Thom Yorke of Jeff Buckley. Een snuifje toetsen en zachte drumtrack maken het plaatje af.

Meer dan zes minuten lang weet het nummer trefzeker op te bouwen. Zonder te kiezen voor een te voorspelbare climax laat het toch de luisteraar bevredigd achter. Naar verluidt zal op de ep de kleur van elke respectievelijke edelsteen in het gelijknamige nummer doorschemeren. Benieuwd welke juweeltjes Quinn nog in petto heeft.

1 maart 2020
Remo Verdickt