Cesar Quinn - Ruby

Inlandse Maatjes

Cesar Quinn - Ruby

Cesar Quinn is nog jong, maar zijn eerste single schittert alvast tussen de vele pulp die hier soms aanspoelt.

Cesar Quinn, de band rond Frederik Daelemans, een achttienjarige zanger/ cellist/ toetsenist uit Duffel, ontstond aan het KASK in Gent en bestaat in zijn livebezetting ook nog uit gitarist Fabian Rasti (Pavlove, Lapis Lazuli), bassist/ toetsenist Iskander Moens (Hyper!) en drummer Thibault Goudket.

Met Ruby levert hij een song af als de gelijknamige edelsteen op een fluwelen kussentje: geheimzinnig diep rozerood glanzend. “Dreams are all around the place in red and pink/ silk and singsong easy on the eye don’t blink” zo klinken de openingswoorden en meteen is de toon gezet als de cover art (zie boven) dat al niet deed.

De song is onderdeel van een ep die in het voorjaar van volgend jaar verschijnt en net als op die ep is “sfeer” het codewoord. De tekst is niet verhalend, maar eerder abstract en de song probeert een welbepaald moment te vertalen naar muziek. Hoe goed dat wel niet gelukt is, kan je hieronder zelf vaststellen. Let vooral op het moment, net voor de tweede minuut, waarin het tempo wordt gedrukt. Fans van Her’s, King Krule en Gus Dapperton zullen dit alvast zeker kunnen smaken.

24 september 2019
Marc Alenus