Celsa Maxwell - Skin

Celsa Maxwell - Skin

In 2019 werd ze halfdoof, maar toch presenteert ze binnenkort haar debuutalbum.

Celsa Maxwell is een doorzetter. Twee jaar geleden werd ze plots doof aan haar rechter oor. Ze kreeg een hoorapparaat en had dus meer te verbijten dan enkel corona. Maar toch bleef de dochter van Luc Crabbe (Betty Goes Green) en de zus van Lenny Crabbe (Freaky Age) niet bij de pakken zitten.

Ze leerde wennen aan de nieuwe situatie en presenteert nu Skin, de eerste single van het aankomende album ‘In The Mythical Land Of Sound’ (26/11/2021). Eerdere singles als Yours Truly, The Circle en The Way She Goes gaven al aan dat Maxwell een plaatsje vond ergens tussen Lana Del Rey, Low en Bat For Lashes in. En met Skin heeft ze weer een pareltje uit dat niet zou misstaan op een soundtrack van een David Lynch-film.

De sfeer is donker, maar verleidelijk. “I feel a sadness coming over me / Rip the band-aid of last year’s dream.”, met die zin zet de jonge zangeres de toon terwijl een eenvoudige gitaar aangeslagen wordt en een trage bas invalt. De mooie, lichthese stem kruipt heel dicht tegen je oor aan en zo wordt je meteen betoverd. Zoals Orpheus Hades en Persephone betoverde.

Het beeld op de cover (een deel van ‘Orpheus En Eurydice’ door Carl Andreas August Goos dat hangt in The National Gallery van Denemarken) is dan ook om meer dan één reden gepast, want ook dat was een tragisch liefdesverhaal.

20 september 2021
Marc Alenus