Celly Tubmaker - Real/Fake

Celly Tubmaker - Real/Fake

Celine De Cuyper verstopt haar jazz-verleden onder harde beats.

Celly Tubmaker, zo heet het soloproject van de zangeres met een master in jazz-zang. Zoals we al leerden uit debuutsingle There’s Nothing Like This, knalt het project lekker uit de speakers met elektronische, experimentale pop met een serieuze punk-attitude.

In tweede single Real/Fake spreekt de protagonist de tegenpartij aan op manipulatief gedrag. Het verhaalt over wanneer je iemand volledig vertrouwt, maar je voor schut wordt gezet. Het is een verhaal dat op veel manieren te interpreteren valt. Wat willen we zien in anderen en wat willen we anderen laten zien? Wat houden we misschien beter verborgen?

Muzikaal komt het nummer nog harder binnen dan de vorige single, waar de rauwheid pas op het einde binnensloop. Nu wordt de deur al open gestampt door de bassen vanaf de eerste seconde. Even verder komt een ritmische, confronterende strofe op je af. Het energieke tempo wordt aangehouden doorheen het hele nummer. Enkel een galmende gitaarriff en bijzondere vocale harmonieën verzachten je gemoed.

De begeleidende videoclip werd door Firas El Hallak geregisseerd en gefilmd door Pauline Maroun. El Hallak kon het thema beter dan wie dan ook vertalen naar het dagelijks leven van een vrouw in de stad. Deze keer koos Celly Tubmaker het team zorgvuldig uit; slechts drie cis-mannen maakten deel uit van deze shoot en het team is zeer divers.

Zelfs wat betreft locaties koos ze resoluut voor plekken waar vrouwen de plak zwaaien. In de clip ziet u een overdaad aan vrouwelijke energie, zij het dat niet enkel vrouwen op beeld te zien zijn. Zo binair is het ook weer niet (laat dat maar even bezinken). Het verhaal springt van de ene locatie (café, tram), naar de andere (één of andere buitenaardse talentshow) tot het allemaal culmineert in een intergalactische tramparty.

6 oktober 2022
Marc Alenus