Cavego

Introducing

Na Lindstrøm, Todd Terje en Prins Thomas is er nu ook Cavego.

 

Noorwegen heeft al heel wat discozwaargewichten voortgebracht. En nee, ze zijn niet van plan om die uitvoer aan getalenteerde artiesten droog te leggen. Zo is er nu ook Cavego (echte naam Even Gillebo), een jonge knaap die zopas zijn debuutep releasete via het Belgische label Eskimo Recordings.

“Disco is al heel oud. Ik wilde het genre vernieuwen door er een moderne toets aan te geven”, vertelt Cavego over ‘Gudbrandsdalen”, zijn nieuwste project. Het is zijn eerste ep en er schuilt meteen een erg persoonlijk verhaal achter. “De ep is eigenlijk een ode aan Gudbrandsdalen, een dal in het Oosten van Noorwegen, waar ik een groot deel van mijn kindertijd doorbracht.”

Om de ep vorm te geven, trok hij er met al zijn materiaal heen om er opnames te maken. Het resultaat? Ontspannen nummers die doordrenkt zijn van natuurgeluiden en er zo in slagen je onmiddellijk in het verhaal te sleuren. Hafjell, bijvoorbeeld, verwijst naar het gelijknamige skigebied waar de Olympische Spelen in 1994 doorgingen. De aalgladde synthesizers en het zachte gekraak op de achtergrond scheppen ook meteen het beeld van een skiër die in hoog tempo een piste afsjeest. Of de prikkelende, openbarende bliepjes op Kjeiken; die transporteren je in no time naar Cavego’s familieverblijf in Gudbrandsdalen.

Cavego toont alvast dat disco allesbehalve dood is. Integendeel, hij bewijst dat disco springlevend, zinnenprikkelend en verfrissend is. En wie nog durft beweren dat dansmuziek emotieloos en onpersoonlijk is, is klaarblijkelijk doof.

16 januari 2019
Jeroen Poelmans