Cathubodua - Foretelling

Cathubodua - Foretelling

Op 23 februari komt via Massacre Records het nieuwe album uit van de symfonische metalband Cathubodua. 'Interbellum' zal de tweede plaat zijn van de band die als uitvalsbasis Aarschot heeft. 

 

Zangeres Sara Vanderheyden over de eerste single: "Foretelling vertelt het verhaal van de profetieën van Badb, een Keltische oorlogsgodin verwant aan Cathubodua. Ze voorspelde het einde van de wereld. Elk kwaad zou plaatsvinden en leiden tot het geleidelijke verval van de mensheid in vergetelheid en zonde. Het lied nodigt je uit om met ons mee te drinken, terwijl we onze wereld zien vervallen tot een onvruchtbare woestenij. We gebruiken en verbruiken met trots de aarde en de mensen om ons heen, terwijl we onze eigen verworvenheden vieren".

Foretelling opent met een akoestische intro (door Mathijs Ignoul) om vervolgens te ontploffen in een strijdhymne. Muzikaal vermengen ze het hedendaagse met het traditionele, met lage fluittonen en Ierse doedelzak, die het geheel een folktint geven.  Maar we nodigen u uit dit allemaal zelf te ontdekken. De band heeft er een mooie video bij gemaakt, die we met plezier delen. 

13 januari 2024
Bert Gysemans