Cassia

Introducing

Fan van Vampire Weekend? Dan is Cassia ook wel iets voor jou.

In 2004 werd Macclesfield, de thuisbasis van Cassia, door The Times nog uitgeroepen tot minst culturele stad van Engeland, maar kijk: ondertussen komt uit die noordelijke stad nu één van de leukste en zonnige bands in jaren. Het trio, bestaande uit zanger-gitarist Rob Ellis, bassist Lou Cotteril en drummer Jacob Leff, kwam voor het eerst piepen in 2016 en leverde ondertussen al een rits singles en een ep af. Hun meest bekende song is voorlopg 100 Times Over. De clip werd meer dan vijftigduizend keer bekeken en op Spotify haalde het nummer zelfs al twee miljoen streams.

Op 5 april verschijnt het debuutalbum ‘Replica’ en daaruit kregen we al de geweldige single Small Spaces en de titeltrack te horen. In totaal zal de plaat tien songs tellen en als die allemaal even leuk zijn als de eerste twee, wordt 2019 het jaar van Cassia. Sowieso speelt de band dit voorjaar al een rits uitverkochte shows in eigen land.

In de herfst van dit jaar volgt een grote tournee en die sluit de band af in La Machine te Brussel. In Nederland zijn zowaar drie shows gepland. Hou deze jongens in de gaten en neem nu al een optie op een verlengde zomer.

3 april 2019
Marc Alenus