Carmen Sea - Speed

Carmen Sea - Speed

De band vertelt het verhaal over het bijna fatale auto-ongeluk dat hen overkwam.

De Franse band Carmen Sea brengt vandaag Speed uit, de eerste single en het openingsnummer van de aankomende ep 'Sorry', die op 24 november uitkomt.

Deze spectaculaire ep met vijf nummers vertelt het verhaal van een auto-ongeluk, dat gebeurde terwijl de band op weg was naar huis na een voorstelling. Dat ongeval vond plaats op 21 mei 2022 na een show in Tours. Om 1 uur 's nachts gingen ze op pad, de chauffeur viel in slaap en de auto crashte in een greppel terwijl hij met 130 km/u op een snelweg reed op drie kwartier van thuisbasis Parijs. De auto werd volledig vernield, maar gelukkig overleefde iedereen het met slechts lichte verwondingen.

Het meemaken van zo'n gruwelijke tragedie bracht de band ertoe te geloven dat het nog geen tijd was om te sterven. Ze werden getroffen door een enorme hoeveelheid energie, die ze op deze plaat probeerden vast te leggen. De eerste single van de ep, het instrumentale Speed, legt de nadruk op fysiek en emotioneel overwerk en de onophoudelijke drang om overal heen te gaan, in alle richtingen, om overuren te maken zonder zich bewust te zijn van de eigen grenzen of die van anderen. Het universum van Carmen Sea is ingekapseld in dit donkere en luidruchtige stuk, dat agressieve en frontale riffs combineert met melancholische melodieën.

Als binnenkomer kan de track tellen en hij is exemplarisch voor wat er volgt op de ep, ook al zit er ook één gezongen track bij. Op de andere vier nummers moet je dus nog wachten tot 24 november.

4 oktober 2023
Marc Alenus