Carlos Dyckmans

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst van het afglopen jaar laten wij ook onze redacteurs even hun ei leggen.

Carlos Dyckmans

Nog één van de broekventjes in het team (figuurlijk dan toch), maar ook een veelschrijver en voorzien van een brede smaak: (cd).



De beste van het jaar

1. Young Fathers-‘Dead
2. Deltron 3030 ‘Event II’
3. Pharrell Williams ‘Girl’
4. Banks ‘Goddess’
5. Beyoncé ‘Beyoncé’
6. Anoushka Shankar ‘Traces Of You’
7. Tv On The Radio ‘Seeds’
8 G-Eazy ‘These Things Happen’
9. Mobb Deep ‘The Infamous Mobb Deep’
10. Little Dragon ‘Nabuma Rubberhand’

Amai, dat kon beter!

‘Songs of Innocence’ (U2). Te veel zaken die we al (en beter) gehoord hadden. Ik mis het onberekende en avontuurlijke dat op albums als ‘Pop’ en ‘Achtung Baby’ wel aanwezig was.

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven

Ik zou heel wat van de albums uit mijn platencollectie en geld voor weggeven om Bobby Womack te doen herrijzen uit zijn graf. Gelukkig liet hij ons nog die knappe samenwerking met Gorillaz na.

U hebt deze toch gezien?

Happy werd een rage en een terechte klassieker. Zowel het nummer als de videoclip blijven na honderd luisterbeurten nog steeds impressionant.

Straf live

1. Pharrell Williams (sportpaleis)
2. Massive Attack (cactus festival)
3. Young Fathers (AB club)
4. Banks (cactus festival)
5. Karavan (AB- voorprogramma sinéad O’ Connor)

Ik koop hier

Wegens tijd tekort ben ik er tot mijn grote schande niet meer toe gekomen een platenwinkel binnen te stappen in 2014. Gelukkig zijn er online media als iTunes waar ik heel geregeld een album aankoop om zo mijn verslaving in stand te houden.

Coolste trend

Belgische muziekfestivals zetten naast de muziekprogrammatie meer in op horeca. Een goed voorbeeld is het solidareitsfestival ManiFiesta waar je zowel wereldkeuken als gerechten van bij ons uit alle streken kan eten.

25 december 2014