CandleBags - Ticket To Freedom

Inlandse Maatjes

It takes two to tango, maar dat is ook voldoende om lekker vettige rock te maken. Dat bewijst CandleBags.

Een jaar of twee geleden was het vrouwman-duo CandleBags hier al een keer vi.be van de maand en nu is de band terug met de nieuwe lekkere rock-‘n-roll single Ticket To Freedom waaraan een flinke scheut bluesrock is toegevoegd. En er zit ook een boodschap in verstopt.

“Alles is te koop, en voor alles kan je een ticket kopen. Maar tijd en vrijheid binnen onze westerse wereld zijn niet te koop… Je moet ervoor vechten en er bewust naar zoeken. Daarnaast roepen we iedereen op om zichzelf even los te laten en zich in te zetten voor een mooiere samenleving. Dit begint bij de bevrijding van jezelf. Trek je even terug van voorgeschreven regels, denk terug even voor jezelf en maak keuzes die de wereld ten goede komen.” aldus Inge en Dirk Henrotay.

In de geweldige clip, opgenomen in en rond C-Mine, zien we de twee vastgeroest in een saaie job tot ze er in slagen om zich te bevrijden. Dan schakelt de clip over van zwart-wit naar kleur en doen ze allerlei gekke dingen. Een mens wordt van minder vrolijk.

15 februari 2019
Marc Alenus