Candle.bags - Pretty Desolate

Inlandse Maatjes

Een vorige single van candle.bags heette Ticket To Freedom, maar vrijheid kan ook leiden tot eenzaamheid zo blijkt.

Met het nummer Ticket To Freedom en de bijhorende clip bewees candle.bags nog niet zo lang geleden waarom ze publieksprijs wegkaapten op Jonge Wolven. Dit weekend gooiden ze er nog een nieuwe track tegenaan die de laatste twijfelaars over de streep kan trekken.

Pretty Desolate werd gelanceerd in een live versie, opgenomen in een gelatinefabriek in Hasselt dor Farrm, een organisatie die talent uit eigen gouw laat schitteren op ongewone locaties in de provincie. Eerder werkten ze bijvoorbeeld al met Lampshade en Little Brussels.

De live versie van Pretty Desolate laat candle.bags horen op zijn puurst met de focus op de zang van Inge Henrotay en de gitaar terwijl de percussie wordt beperkt tot cimbalen, een paar schudeitjes en een tamboerijn. Knap is ook het stukje gitaar aan het eind, opgenomen in een traphal, enkel begeleid door wat gefluit.

Bekijk de clip hieronder en wees niet verbaasd dat je daarna spontaan de live data eronder gaat checken.

Op 5 mei staat candle.bags op de Bevrijdingsfeesten in Wageningen (NL). Op 18 mei spelen ze in Kortrijk, op 28 mei op Exziteria, op 27 juli op de Gentse Feesten en op 5 september op het Sails Festival. Hou hun facebookpagina in de gaten voor nieuwe data.

1 mei 2019
Marc Alenus