Candle.Bags - Aeiou

Candle.Bags - Aeiou

“Als je je hoofd laat hangen, doe dat dan alleen om je schoenen te bewonderen” stond er op het willekeurig getrokken inspiratiekaartje deze ochtend en dat past als het glazen muiltje uit Assepoes rond de voeten van Candle.Bags.

Dat de creatieve professional dezer dagen alle reden heeft om het hoofd te laten hangen, is geweten, maar Candle.Bags, de band van Inge Henrotay, Seppe Dausi en Robson Mangelschots besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en brouwde een duivels effectieve anti-depressie song in elkaar.

Aeiou klinkt een beetje als een indiaanse strijdkreet en zo zo klinkt ook de song. De band is het duidelijk beu om opgesloten te zitten in zijn bubbel. Na een intro waarop Henrotay met haar dwarsfluit hypnotiserende klanken laat weerklinken, gooien Dausi en Mangelschots botte tomahawks van gruizige gitaar en flikkerende cymbalen, pompende drums en bas. Het nummer werd opgenomen bij Kris Lemkens, in zijn BangBuck Studios. Lemkens zal vanaf heden actief zijn in de band als tweede drummer.

Aeiou gaat over pure vrijheid en is tegelijk een soort van protestsong en een zelfgemaakt vrijheidslied waarbij de band zich niet hield aan de geijkte songstructuur. De band wilde zichzelf kunnen uitdrukken zonder zich aan regels te houden.

Gezongen wordt er amper in deze track, maar meezingen was sowieso geen optie. Dit is een track om je haren los te maken, je schoenen uit te schoppen en wild in het rond te gaan springen; het liefst nog in ontbloot bovenlijf.

25 juni 2020
Marc Alenus