#Canada - Odds - Do You Know (1991)

#Canada - Odds - Do You Know (1991)

Het cliché zegt dat Canadezen gewoonweg de vriendelijke en beleefde versie van de Amerikanen zijn. Gek van ijshockey. En Franstalige Canadezen zouden luizige chauffeurs zijn. Wij houden ervan, van onze meertalige Noord-Amerikanen. Daarom deden wij een arbitraire greep uit hun beste rockers.

 Wikipedia zegt hierover: “Odds are a Canadian alternative rock band based in Vancouver, British Columbia. They perform music with a power pop style”. Helemaal juist en heel even, in 1993, waren ze in onze contreien behoorlijk populair bij de StuBru-luisteraars. Want de lp 'Bedbugs' bevatte ook de single Heterosexual Man (profetisch over Orban wellicht) die een hoge rotatie genoot in de speellijsten.

Er stond meer moois op die plaat, maar daar wilde de rest van de wereld dan weer te weinig van weten. Helemaal thuis in hetzelfde powerpopstraatje als The Posies, waar een superclevere popsong met luide, welluidende gitaren en fraaie, goed gezongen refreinen ook thuis was.

In Club Ritz in Hasselt zagen we hen ooit voor vijf man en een paardenkop excelleren en na een zeer fraaie en pittige set kwamen ze terug voor een encore. Ons classic rock-hart smolt helemaal weg bij een ongelofelijk straffe versie van Aerosmiths Sweet Emotion, waarbij de fraaie samenzang die van het origineel quasi-achteloos overtrof. Faut le faire!

We zijn ze blijven volgen en alle Odds-schijfjes, vijf stuks, tussen 1991 en 2009 zijn in ons bezit. Voor vandaag kozen we voor Do You Know, maar laat u verleiden en zoek de plaatjes voor een prikje op het wereldwijde web. U zal zich geenszins een buil vallen aan deze sympathieke Canadezen.

 

15 juli 2021
Laurens Leurs