Camille Camille - Golden

Camille Camille - Golden

Cammille Camille deelt eerste single uit het aankomende debuut.

Met een naam als Camille Camille zou je verwachten dat je te maken hebt met een Waalse of een Française, maar neen, Camille Willemart is een Brusselse die eerst in Gent en aan de zuidelijke kust van Engeland verbleef, maar nu in Leipzig woont. Vorig jaar bracht ze al twee singles uit en schopte ze het tot de finale van 'De Nieuwe Lichting' en eerder dit jaar nam ze al een single op met Sam De Nef.

Al van jongsafaan werd Camille ondergedompeld in de muziek. Als kind leerde ze blokfluit en piano spelen en zong ze in het kinderkoor waar haar moeder dirigent was. Van haar leerde ze op haar twaalfde ook gitaar spelen en het is met stem en gitaar dat ze nu melancholische, troostende folk brengt, een beetje zoals Laura Marling, Marika Hackman en Alice Phoebe Lou.

Als onverbeterlijke globetrotter trok ze naar Zweden voor de opnames van haar eerste album. Niet toevallig, want in Gothenburg woont en werkt Anders Lagerfors (Pale Honey) en die producete ook al haar single White Skies Waltz.

De single Golden, een rauwe, maar tegelijk breekbare folkparel, is de eerste release van het nieuwe Gentse label On The Level en kreeg een clip van Rory Blair.

18 december 2020
Marc Alenus