Cactus Festival uitgekleed (3)

Achtergrond

Ook de derde festivaldag van Cactus brengt een veelheid aan stijlen naar het Minnewaterpark in Brugge. Van zeemzoete folk over dreunende blues-rock naar stijlvolle soul. Het is maar een woord...

Cactus Festival uitgekleed (3)



The Low Frequency in Stereo - Bahamas
Onze kater zal op zondagmorgen ongetwijfeld weer hels zijn. Wij danken de organisatoren dan ook op onze blote knieƫn voor The Low Frequency In Stereo. Ambientachtige muziek is namelijk onze beste remedie tegen de pijn van het goede leven. In de zon liggen terwijl de zwevende gitaren van Bahamas uit de boxen dampen? Wij zeggen geen nee.

Fiction Plane - Two Sisters
Ja, de zanger annex bassist van Fiction Plane is de zoon van Sting. Maar dit trio is meer dan een goedkope Policekopie. Joe Sumner en de zijnen hebben namelijk op eigen houtje een goede reputatie opgebouwd. Akkoord, Two Sisters vertoont duidelijke Sumnertrekken, maar dat neemt niet weg dat de wei er hoogst waarschijnlijk volledig voor zal vallen.

Alela Diane - Rake
Wat kijken we uit naar het concert van Alela Diane. De prinses van de new-folkstroming komt samen met een nog onbekende partner naar Cactus. Stiekem hopen wij dat die nobele onbekende Alina Hardin is. Met deze deerne nam Diane vorig jaar namelijk nog een geweldige ep op, waarop onder andere deze geweldige cover van Townes Van Zandt staat.

Heavy Trash - Bumble Bee
Van bitterzoete folk naar beenharde rockabilly, op Cactus is geen enkele overgang onmogelijk. Heavy Trash zal ons op zondag graag herinneren aan de tijden waarin vetkuiven even gewoon waren als boterhammen met choco. Indien u nog niet weet wat reverb betekent, dan raden wij u met plezier Bumble Bee aan.

Seun Kuti - Fire Dance
Mocht u het nog niet weten, Seun Kuti is de jongste zoon van afrobeatpionier Fela Kuti die vaders traditie met veel bravoure voortzet. Op zondagavond kunnen wij ons dan ook geen betere opwarmer voorstellen. Zwoel, tropisch en vooral heel erg dansbaar. Geef uw laatste spaarcenten gerust uit aan de cocktailbar.

Admiral Freebee - Get Out Of Town
Na twee mindere platen is het Tom Van Laere eindelijk gelukt om zijn debuutplaat te evenaren. 'The Honey & The Knife' is op zijn zachtst gezegd een meesterwerkje. Omdat wij graag achteruitkijken zijn wij echter toch resoluut voor een nummer uit de eerste plaat gegaan. Get Out Of Town is na al die jaren nog steeds ons favoriete cruisenummer.

Tori Amos - Sleeps With Butterflies
Net wanneer we dankzij Admiral Freebee met lijf en leden naar de "highway" verlangen, is het weerom dromen geblazen met Tori Amos. Met een piano en tonnen emotie wuift deze dame ons richting het einde van het Cactusfestival. Neem daarom vol overtuiging uw geliefde vast en dans de nacht tegemoet op de tonen van Sleeps With Butterflies.

Macy Gray - I Try
De afsluiter van Cactus is zoals altijd weer een artiest met enige staat van dienst. Dit jaar valt die eer te beurt aan Macy Gray. We zijn ons bewust van onze nogal populistische keuze maar geef toe: I Try is en blijft een oorwurm om u tegen te zeggen.

9 juli 2010
Dimitri Muylaert