Cactus Festival uitgekleed (2)

Achtergrond

Omdat 1 + 1 gelijk is aan 2, presenteren wij u vandaag de artiesten van dag twee op het übergezellige Cactus Festival.

Cactus Festival uitgekleed (2)



Balthazar - Fifteen Floors
Met hun debuutplaat 'Applause' heeft Balthazar het tot Belgische poprevelatie van het jaar geschopt. Komt dat zien en zorg er maar voor dat u het melodietje van Fifteen Floors foutloos kan meefluiten of er zwaait wat.

Little Dragon - Twice
Wie een lekkere portie semi-elektronische droommuziek wel kan smaken, komt op zaterdagmiddag zeker aan zijn trekken bij Little Dragon. Yukimi Nagano en haar crew serveren u met plezier de soundtrack bij uw vijfde mojito. Sla het zweverige Twice er maar op na.

Black Mountain - Old Fangs
De hangmatten zullen ongetwijfeld heel comfortabel aanvoelen, maar zo rond een uur of drie zal u toch uw luie achterwerk moeten verheffen. Dan betreedt Black Mountain namelijk het muzikale strijdperk. En dat wil je voor geen geld van de wereld missen. Verruil uw cocktail voor een fris pintje en laat het splinternieuwe Old Fangs goed knallen.

José James - The Dreamer
Ook jazz heeft dit jaar een mooie plaats gekregen op het Brugse podium. José James heeft nog maar net een prachtige plaat opgenomen met Jef Neve. Wij kozen als opwarmer echter voor de titeltrack van zijn meesterwerk 'The Dreamer'.

Balkan Beat Box - Hermetico
Genoeg uitgebold want na José James komen de knotsgekke feestneuzen van Balkan Beat Box het podium opgetuimeld. Hermetico koppelt een traditioneel trompetdeuntje aan enkele hiphopgrooves. Gooi de beentjes maar eens goed los.

K's Choice - Almost Happy
K's Choice moeten we de anciens wellicht niet meer voorstellen. De jongere generatie festivalgangers is wellicht niet zo heel erg vertrouwd met het vroegere werk van de band. We raden die laatsten daarom aan om eens naar Almost Happy te luisteren. Als je het niks vindt, dan kan je op zaterdagavond rond acht uur beter een kleintje met mayonaise gaan halen.

Elvis Costello & The Sugarcanes - Sulphur To Sugarcane
Eén van de toppers van de affiche is Elvis Costello. De bebrilde alleskunner brengt zijn nieuwe akoestische begeleidingsband The Sugarcanes mee naar Brugge en dat belooft vuurwerk. Wij beluisterden alvast 's mans volledige "back catalogue", maar u mag zich uiteraard beperken tot de laatste single Sulphur To Sugarcane.

Jamie Lidell - Another Day
Vorig jaar kregen we Jamie Lidell ongevraagd op ons bord ter vervanging van Joss Stone. Maar rouwig waren we daar niet om. Lidell zorgde toen namelijk voor een dodelijk funky afsluiter. Dit jaar zien we hem graag weer. Another Day was vorige zomer niet uit ons hoofd te krijgen, maar dit jaar heeft onze funkmaster een nieuwe plaat onder de arm. En van dat album plukten wij het eclectische The Ring.

8 juli 2010
Dimitri Muylaert