Cactus 2010 uitgekleed (1)

Achtergrond

De festivalzomer is met Werchter ontegensprekelijk voor geopend verklaard. Omdat wij ons  nu eenmaal verantwoordelijk voelen voor uw muzikaal plezier geven wij u graag een voorbeschouwing van het programma van Cactusfestival. Wij hebben met plezier de line-up van het gezelligste festival van het land voor u uiteengezet aan de hand van een voor elke band representatief nummer. Te beginnen bij het begin, met dag 1!

Cactus 2010 uitgekleed (1)



I Am Kloot - Northern Skies
Festivalopener I Am Kloot is meteen een voltreffer op de affiche. De band uit Manchester weet ons al enige jaren te beroeren met mooie, eerlijke songs. Met 'Sky At Night' hebben John Bramwell en de zijnen weerom een prachtige plaat gemaakt. En als we één nummertje uit dat album moeten kiezen, dan is het zonder twijfel de opener Northern Skies.

Ghinzu - Do You Read Me?
Hoewel het Waalse Ghinzu vooral bekendheid geniet in Franstalige landen, zijn ze ook in onze contreien aardig aan de weg aan het timmeren. Met hun dodelijke rockuithalen zullen deze heren ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen op het podium van Cactus. Wie zin heeft in een voorsmaakje moet zeker eens naar de clip van Do You Read Me? kijken. Mocht u ons op vrijdagavond willen trakteren voor deze goede raad; wij zijn die heren in zwart maatpak die schaamteloos staan te shaken voor het podium.

Absynthe Minded - Acquired Taste
Als we u Absynthe Minded nog moeten voorstellen, dan heeft u de laatste jaren wellicht doorgebracht in een met pest besmet Augustijnenklooster. Omdat de band de laatste maanden enkel nog op de radio komt met recenter werk, vragen wij u met aandrang om dit pareltje uit hun debuutplaat nog eens door de speakers te jagen.

Regina Spektor - Samson
Regina Spektor mag ons op de eerste avond in het Minnewaterpark van licht naar donker begeleiden. En dat zal ze zonder twijfel met de nodige muzikale klasse doen. Als inleiding op dit concert kozen wij voor de wondermooie single Samson. Na Ghinzu en Absynthe Minded hebben nu ook de mannen iets om - eens terug op de camping - van te dromen.

David Gray - Babylon
Dat we met tranen in de ogen onze tent zullen opzoeken is zeker. David Gray sluit namelijk de eerste festivaldag af. Deze bard uit het wondermooie Ierland stond vier jaar geleden al op Cactus en zijn toenmalige doortocht staat nog steeds in ons geheugen gegrift. We hebben nog getwijfeld tussen verschillende nummers maar onze absolute aanrader is toch Babylon geworden.

8 juli 2010
Dimitri Muylaert