Buurgluurder - Apneu - Porcelain

Buurgluurder - Apneu - Porcelain

In Nederland draait de band nu al ruim tien jaar verdienstelijk mee in het alternatieve circuit, maar voor België is Apneu nog een goed bewaard geheim. Met de aanstaande nieuwe plaat 'Silvester' proberen de Amsterdammers ons nogmaals voor zich in te nemen. Dat zou zomaar eens kunnen lukken met het bitterzoete Porcelain, de tweede powerpoptrack die vandaag alvast naar voren wordt geschoven.

Porcelain werd vorig jaar samen met nog tien nummers binnen vijf dagen live opgenomen en ingeblikt in Stuttgart. Dat gebeurde onder leiding van Ralv Milberg, bekend van zijn werk voor Die Nerven. "We wilden heel erg graag met hem samenwerken en hebben daar geen spijt van gekregen, hoewel het een behoorlijk intense ervaring was. Ralv was niet snel tevreden en putte ons uit, maar in die uitputting kwamen bij ons ook mooie dingen boven", vertelt frontman Erik Schumacher.

Het melancholisch kunststukje smaakt naar meer. Waar de groep zich voorheen nog wel eens leek te verliezen in nervositeit en tongue-in-cheek meligheid á la Fountains Of Wayne, slaat Porcelain een iets ernstiger toon aan. Otto Kokke, saxofonist bij het illustere freejazzduo Dead Neanderthals, voorziet het nummer voor deze gelegenheid precies vier keer van een krachtige adrenalinestoot.

'Silvester' verschijnt in september op Subroutine Records.

10 juni 2020
Max Majorana