Bucklefish - The Game

Inlandse Maatjes

Bucklefish - The Game

“Giles, ik heb een paar nummers geschreven. Zet er eens  wat drum op!” Met deze vraag ontstond Bucklefish begin 2017 door de broers Glenn en Giles Schelck, totaal verschillend maar compleet complementair.

Ondertussen kwamen met Katleen Van der Elst en Leen Clottemans ook nog twee meisjes Bucklefish versterken, maar tot daar de gelijkenis met ABBA. Op eerste single The Game horen we eerder een band die klinkt als Bear’s Den met galmende gitaren, een melodie die zwanger is van melancholie met een refrein een anthem waardig.

De band komt dan ook niet uit het niets. In augustus 2017 opende het  viertal de Vijfhoekfeesten te Tollembeek voor Jacle Bow en Arno. Een jaar later, augustus 2018, openden ze het festival PopatPark te Zaventem voor André  Brasseur en Bart Peeters. Dit jaar haalden ze zilver op Zennetoer, speelden ze op FestivHalle en deden ze een Moon-sessie.

Nu zijn ze eindelijk klaar om hun muziek te delen met de wereld en The Game is een binnenkomer van formaat. De kaarten zijn gedeeld, het spel begint voor Bucklefish en ze spelen meteen een troef uit van jewelste. Wie blijft onbewogen bij deze single?

De single wordt nu zaterdag, 30 november voorgesteld op een releaseparty. Geraak je daar niet meer? Geen nood, want als er nog singles als deze komen, krijg je later nog kansen genoeg om ze live aan het werk te zien.

25 november 2019
Marc Alenus