Bucklefish - Darkness

Bucklefish - Darkness

Na vier jaar stapt de band nog eens in het licht.

Niet dat Bucklefish heel die tijd heeft stil gezeten natuurlijk. Ze brachten geen singles of albums uit, maar ze speelden wel live en waren één van de drie finalisten van Road Rock vorig jaar Dat leverde hen studiotijd op en die heeft de band goed besteed. Het siert hen dat ze enkel naar buiten komen als ze echt tevreden zijn over iets en dat mogen ze over Darkness zeker zijn.

De derde single van de band klinkt net zoals de voorgangers heel weids met gitaren en drums die je zo de lucht boven een grote, zonovergoten festivalweide hoort vullen. Zanger Glenn Schelck heeft daarenboven een mooi, warm stemgeluid dat de indierock van het kwartet verzacht. En zo klinkt Darkness als de missing link tussen Editors en Bear's Den of ergens tussen White Lies en Razorlight.

Guy Fellemans maakte met behulp van openart.ai een sfeervolle clip bij het nummer. Die kan je hieronder bekijken en uiteraard prijkt Darkness ook op onze Spotifylijst. Die vind je helemaal onderaan.

Op 19 juli kan je hen niet meer boeken voor je festival, want dan speelt Bucklefish op de Donkconcerten in Oudenaarde, maar er zijn nog kansen genoeg natuurlijk.

14 mei 2024
Marc Alenus