BRVT - Little Wave

BRVT - Little Wave

Kleine golfjes zouden wel eens één en ander in beweging kunnen zetten.

De Belgisch-Britse band BRVT is terug. Dit keer met derde single Little Wave, de logische opvolger van Vague.

Zangeres Arianna D’Amato vertelt meer over de inspiratie: “Little Wave gaat over de behoeften van iemand anders boven die van jezelf stellen. Beide mensen in een relatie moeten gelukkig zijn. En soms betekent dit dat je beter niet bij elkaar kunt zijn. Maar Little Wave gaat ook over de persoonlijke groei die komt met de acceptatie nadat een relatie over is. En hoe hartverscheurend dat ook is, zit er ook een bepaalde schoonheid in wat over is, en in het nieuwe dat nog komen gaat.”

We zeiden vorige keer dat deze band perfect zou passen in het rijtje Hælos, Chvrches en Foxes als ze doordeden op het elan van Vague. Met Little Wave doen ze zelfs meer dan dat. De combinatie van onschuld en emotie, waar nog een paar scherpe kantjes aan zitten, overtuigt zonder meer. De band verdient echt wel meer aandacht. De manier waarop D’Amato’s stem uitstijgt boven de uitgebalanceerde melodie doet denken aan London Grammar en dat is toch ook weer geen slechte referentie.

Little Wave werd geschreven door John McCombe en Arianna D'Amato met een arrangement en productie van De Fontaine. Extra productie en zang kwam van Mathieu Grillo, de nieuwste aanwinst van de band.

4 december 2022
Marc Alenus