Brutus - War

Inlandse Maatjes

Brutus komt na periode van reflectie met een nieuw album en geeft een live versie van single War prijs.

De laatste twee jaar raasde Brutus met een mix van post-rock, hardcore, prog-rock en metal langs vele zalen en festivals in binnen-en buitenland. Dat het voor Stefanie Mannaerts (zangeres en drumster), Peter Mulders (bas) en Stijn Vanhoegaerden (gitaar) een heftige periode was, is een understatement. Ze tourden met Thrice, Chelsea Wolfe en Russian Circles en stonden - soms onverwachts - op de grootste festivals.

Maar dromen najagen heeft ook gevolgen, vooral diegenen die thuis achterbleven. Uit de storm waar Brutus op muzikaal en persoonlijk vlak doorging, kwam inspiratie voor ‘NEST’, het nieuwe album met elf nummers waarmee ze vanaf eind april op tour vertrekken.

‘NEST’ werd opgenomen tijdens een adempauze in het gezelschap van Jesse Ganders (Japandroids, White Lung) van Rain City Recordings in Vancouver. De plaat reflecteert op de periode waarin het trio op bepaalde momenten enkel nog op elkaar kon terugvallen.

War is het middelpunt van de plaat en maakt de clash duidelijk tussen muzikale hoogtes van de band en enkele persoonlijke dieptepunten waar alle bandleden door moesten. De track start fluisterend en fragiel, maar dat kan bij Brutus natuurlijk niet lang duren en algauw wordt de innerlijke strijd veruitwendigd via striemende drums, jagende bas en schreeuwende gitaren.

De video bij War is een live versie van het nummer, opgenomen in de Rain City Recorders studio in Vancouver waar ook het album werd opgenomen.

‘NEST’ komt uit op 29 maart, 2019 via Hassle Records in Europa en via Sargent House in USA en de rest van de wereld. Je kan het album vanaf vandaag ook voorbestellen via deze link.

Belgische shows:

2 mei: Brussel @ Les Nuits Botanique @ Rotonde

24 mei: Aarlen, @ L'entrepot (+ Raketkanon)

25 mei: Charleroi @ Eden (+ Raketkanon)

26 mei: Hasselt @ Muziekodroom

29 mei: Gent @ Handelsbeurs

30 mei: Antwerpen @ Trix

23 januari 2019
Marc Alenus