Brusselse, avontuurlijke Nuits (1/2)

Voorbeschouwing

Het blijft een avontuur, Les Nuits. En de Botanique kan dit jaar dan wel niet terugvallen op het Koninklijk Circus voor de echt grote namen, dan nog hebben ze een mooie line-up opgesteld, waarin zowat iedereen wel iets van zijn gading zal vinden. Wij kozen er een tiental namen uit, waarvan u hieronder de eerste vijf kan terugvinden. En vergeet niet om helemaal naar onder te scrollen en te checken of er bij de #GRATISTICKETS spek voor uw bek zit.

Wie: PANDA BEAR

Wanneer: 23 april 2019

Wat: Gooit de elektronicafreak het over een andere boeg?

Waarom: We weten ondertussen wat te verwachten van een concert van Panda Bear. Dus een verrassend gebeuren zal het allicht niet worden in de Orangerie. Maar, op de laatste plaat speelt hij akoestische gitaar, dus misschien komt hij deze keer wél even voor zijn mengpaneel staan. 's Mans muziek blijft van een constant hoog niveau, dus het maakt het mankeren van een showelement weinig uit: ogen dicht en genieten maar, samen met andere fijnproevers.

 

Wie: ESINAM

Wanneer: 23 april 2019

Wat: Belgisch-Ghanese Afrojazz-elektronica met fluit

Waarom: Multi-instrumentaliste, ESINAM ging in op een origineel scheppingsvoorstel voor Les Nuits en omringt zich voor de gelegenheid met muzikanten voor een exclusief concert waarin ze de reeds bonte kleuren van haar muzikale universum nog wil uitbreiden en verdiepen. Ze dook al op in menig eindejaarslijstje van onze redacteurs als grote belofte en mag net als vorig jaar op Les Nuits spelen. Het zijn “de goei” die terugkomen, zegt ons vader altijd!

 

Wie: ZEAL & ARDOR

Wanneer: 25 april 2019

Wat: Door sommigen verklaarde redding van de metal

waarom: Omdat Manuel Gagneux een verdienstelijke poging heeft gewaagd om de metal nieuw leven in te blazen en daar, wat ons betreft althans, voorlopig toch in geslaagd is. Staar je nooit blind op één nummer van deze band, maar laat je meeslepen door het geheel en je zal zien dat dit metal zelfs overstijgt.

 

Wie: HO99O9

Wanneer: 27 april 2019

Wat: Een band die klinkt zoals ze heet: tilt geslagen gruwel.

Waarom: Omdat Ho99o9 zowat de opwindendste live-band is die de VS het voorbije decennium voortbracht. Denk aan de razende noise van de vroege HEALTH en aan een hondsdolle mutatie van Bad Brains.

 

Wie: SAM FENDER

Wanneer: 28 april 2019

Wat: Indierock met een eigen twist

Waarom: Omdat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, er niet voor terugdeinst om met zijn muziek en lyrics sociaal- en politiekgetinte onderwerpen aan te kaarten. Zijn opmerkelijke muziek en stemtimbre leverden hem een plek op in BBC’s Sound of 2018. In hetzelfde jaar ging hij aan de haal met de fel beheerde BRITs Critics’ Choice award en stond hij reeds een eerste keer in een uitverkochte zaal van de Botanique. Wetende dat deze jongen een groot artiest in wording is, konden we hem niet laten voorbij gaan en zullen we hem met plezier terug aan het werk zien. We kijken er nu al naar uit.

 

Wil je Les Nuits graag eerste hand ontdekken, maar laat je portefeuille je in de steek? Dan is daMusic er om redding te brengen. Stuur een e-mail naar win@damusic.be met als onderwerp “NUITS + NAAM BAND/ARTIEST” om tickets te winnen voor PANDA BEAR (zie hierboven), ZEAL & ARDOR (zie hierboven), LAMBCHOP (28/4), VESSEL (24/4), BLACK FLOWER (28/4), HO99O9 (zie hierboven) en WARHOLA (26/4). Klik op de band naam (of lees, waar vermeld, de tekst hierboven) om meer info over het concert en de andere bandnamen te vernemen.

Foto: Fernanda Pereira

Marc Alenus, Marjolein De Smet, Christophe Demunter, Kristof Van Landschoot

22 april 2019
Patrick Van Gestel