Brussels Summer Festival 2019: een waaier van mogelijkheden

Voorbeschouwing

Brussels Summer Festival 2019: een waaier van mogelijkheden

Brussels Summer Festival komt er weer aan: vier dagen en een heleboel artiesten in het centrum van onze prachtige hoofdstad. Nog niet overtuigd van de line-up? Wij doen alvast een paar voorstellen.

We gokken dat Manic Street Preachers niet echt veel introductie nodig zal hebben, maar we willen u er toch graag van overtuigen dat je deze band zeker eens aan het werk moet zien. Met hits als Motorcycle Emptiness en If You Tolerate This Your Children Will Be Next zijn meezingers gegarandeerd. Afspraak op 16/08 om 19u00 aan de Place Des Palais.

 

Ook de onvermijdelijke Whispering Sons willen we je graag aanraden. Deze indiewaveband heeft al een ongelooflijk drukke festivalzomer achter de rug en is nog niet van plan om die af te sluiten. Toegegeven, je hebt nog genoeg kansen om deze band live te bekijken maar met dat topdebuutalbum ‘Image’ kan je hen nooit vaak genoeg gezien hebben. Begeef je op 16/08 om 22u00 naar La Madeleine.

 

Graag stellen we je ook voor om zeker naar Hyphen Hyphen te trekken. Deze Franse elektropopband bracht haar debuutalbum uit in 2015 en heeft sindsdien nog twee albums op de wereld gezet. De stijl zorgt ervoor dat dit zonder twijfel een concert wordt waar je niet bij kan stilstaan. Het festivalparcours van de band speelde zich tot nu toe vooral af achter de Franse grenzen, maar voor Brussels Summer Festival maken ze graag een uitzondering. 17/08 op Place Des Palais om 20u45 dus.

 

Nadat Rudimental begin dit jaar de Ancienne Belgique volledig uitverkocht, treedt de Britse elektroband nu weer op in onze hoofdstad. Rudimental werkte in het verleden al samen met grote namen als Jess Glynne en Tom Walker, die eerder ook al de AB uitverkochten. U heeft dus geen enkel excuus om niet aanwezig te zijn op dit “mental” feestje op 18/08 om 20u45 op Place Des Palais.

 

En dan is er nog Blanche, de twintigjarige Waalse schone die in 2016 deelnam aan The Voice Belgique. Sindsdien gaat het hard. Zo vertegenwoordigde ze ons land op het Eurovisiesongfestival van 2017, waar ze zowaar vierde eindigde, en stond ze al op verschillende grote podia. Deze zomer is dat onder de City Lights van Brussel dus, met name op 18/08 om 19u15 op de Orange stage.

 

En dat zijn nog maar een paar redenen om je te begeven naar de hoofdstad voor een boel goede muziek en bijhorende ambiance. Voorlopig zijn de tickets nog niet uitverkocht. Rep je dus naar de website voor een dag- of combiticket.

(met Bavo Savels)

13 augustus 2019
Lobke Van Gestel