Bruce Bherman

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Deze kameleon draait al jaren mee in de Belgische muziekscene, maar Bruce Bherman heeft ook roots aan de andere kant van de grote plas. Dit jaar bracht hij zijn achtste (jawel, zijn achtste) plaat uit en die wist ons alvast heel erg te bekoren. Dat hij een zwak heeft voor gitaren is nog licht uitgedrukt. Hij had hier dan ook evengoed zijn lijst met meest favoriete gitaren van 2015 kunnen zetten, maar beperkte zich tot de muziek die hem dit jaar heeft geraakt.

 

De beste van het jaar

  1. Björk – ‘Vulnicuna’
  2. Florence & The Machine – ‘How Big, How Blue, How Beautiful’
  3. Tape Cuts Tape – ‘Lost Footage’
  4. Dez Mona – ‘Origin’
  5. Julian Lage & Chris Eldridge – ‘Avalon’  

Amai, dat kon beter!

Ik bekritiseer niet graag anderen of andere muziekgebeurtenissen. Anderzijds vind ik dat ‘Origin’ van Dez Mona te weinig sterstatus heeft gekregen, een bloedmooie en intelligente plaat. 

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Haha, geen idee.

U hebt deze toch gezien?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Straf live

David Crosby in Costanoa, California. Hij stond scherp en witty op een belachelijk klein podium, had terechte opmerkingen over de zaalinfrastructuur en nodigde het publiek uit om na de set zijn twee signature Martin D-45’s te checken. Tja, ouwe Dave!!!

Ik voorzie voor 2016

Waarschijnlijk mijn albums nr. 9 en nr.10. Jep baby!! (ik moet die Sabam omhoog krijgen!!!)

Coming up

Ik hoop dat alle artiesten, collega’s en vrienden muzikanten een break krijgen. De muziekbusiness is een geldverslindende business en het blijft een aartsmoelijk gegeven, inclusief het ontmoeten van de juiste personen at the right time.

Anderzijds worden er vriendschappen gesmeed die weinig of nooit ontkoppeld geraken.

30 december 2015