Brihang

Eindejaar 2016

Dit jaar was er eindelijk dat debuut van Brihang, waardoor zijn reeds met de nodige prijzen aangescherpte faam nog meer schitterde. Tijd om de wereld in te trekken dus en het goede nieuws kenbaar te maken. Maar niet voordat hij bij ons een eindejaarslijstje indiende.

Mooi gepoetste plaat

1. Anderson .Paak – ‘Malibu’

2. Bon Iver – ‘22, A million’

3. Het Zesde Metaal – ‘Calais’

4. Badbadnotgood – ‘IV’

5. Ares – ‘Beter niet dood EP’

Mooi in levende lijve

Het optreden van de Noorse Jenny Hval in de AB club. Mooi om te zien hoe muziek en performance samenkomen met veel absurde beelden als gevolg. Zo knijpt ze een banaan plat met één hand, in de andere blijft ze rustig verder zingen in haar micro. En ze heeft een opblaasbaar zwembadje bij zich op het podium. Er worden ook tekeningen gemaakt op het podium en aerobic-oefeningen uitgevoerd.

Zeer plezante energie, ik was verrast en dat is tegenwoordig zo moeilijk.

Mooi niet!

Je kan nooit de mist ingaan als artiest/kunstenaar. En als je dan toch de mist ingaat, is het omdat je letterlijk op een wolk loopt.

Mooi maar gemist

Ik heb vooral veel festivals gemist en dus ook Mac Demarco op Dour; zeer jammer. Ik kijk niet alleen op naar zijn muziek, maar nog meer naar de attitude waarmee hij muziek maakt. Zou dat graag wat meer toepassen op mijn eigen werkwijze. Beetje meer “Fuck it!” tegen bepaalde, vooropgestelde regeltjes zeggen.

Mooi beeld

De toekomst is mooi

In het voorjaar plannen we een vinyl release, gekoppeld aan een reeks concerten doorheen Vlaanderen; zelfs een keer in Nederland. Zeer benieuwd wat dat zal geven.

Een mooie toekomt voor

Doorbraak: Tamino. Glints vind ik ook straf en eigenzinnige, Hollandse rapper Ares mag Lil’ Kleine eens van de troon stoten.

24 december 2016
Patrick Van Gestel