Brihang

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst met platen van het afgelopen jaar presenteren wij u ook de lijstjes van enkele bekende koppen uit het muziekwereldje.

Brihang

Winnaar van Studio Brussels 'De Nieuwe Lichting', in het Nederlands rappend mc, West-Vlaams talent, ... Je kan nogal wat etiketten op Brihang plakken. En allemaal zijn ze even lovend. Het was met andere woorden een bewogen jaar voor hem. Dit is wat hij ervan vond.



De beste van het jaar

1. Mdsgn- ‘Yawn Zen’
2. Het Zesde Metaal – ‘Nie Voe Kinders’
3. BADBADNOTGOOD- ‘III’
4. BRNS-‘Patine’
5. Flying Lotus- ‘You're Dead’

Amai, dat kon beter!

We hebben ooit eens in Holland opgetreden. Dat was verschrikkelijk. Meer wil ik daarover niet zeggen. Of toch nog iets: de dj stond naast het podium en ik erop... Wel zeer veel gelachen!

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven.

Als rapper in de Nederlandse taal wil ik niet anders dan Luc De Vos terug tot leven brengen.

U hebt deze toch gezien?

Dit jaar maakte ik de laatste clip voor 'Periode Jalisco'. Bij deze de clip van de titeltrack: 

Straf live

Dit jaar heb ik vooral de platen van Spinvis van onder het stof gehaald. Alhoewel zijn laatste plaat van 2011 dateert, zag ik hem dit jaar live in de Vooruit te Gent. Heerlijk!

Ik voorzie voor 2015

In 2015 zal ik mij vooral richten op mijn praktijken op school. Dat wil niet zeggen dat ik geen nieuwe nummers klaar heb liggen. Stilletjesaan ben ik op een album aan het broeden.  Genoeg over mezelf: dit jaar komt Stuff. met een plaat; daar kijk ik al een tijdje naar uit. Dit hoort trouwens ook thuis in de rubriek 'Straf Live'

Coolste trend

Twerking is nieuw voor mij. Ik begin het te appreciëren.

25 december 2014