Brett Newski ft. Bony Macaroni - Dead To Me

Brett Newski ft. Bony Macaroni - Dead To Me

Hoe een Amerikaan in de rubriek Buurgluurder opduikt door een blikje Heineken.

De Amerikaans creatieve duizendpoot Brett Newski heeft een nieuw boek annex album uit met de goed bekkende titel ‘It’s Hard To Be A Person: Defeating Anxiety, Surviving the World & Having More Fun.’ Op het album spelen heel wat gasten mee waaronder Steven Page van Barenaked Ladies en Pat Macdonald (Timbuk3), maar ook de Nederlandse band Bony Macaroni, een kwartet bestaande uit Rik van der Meulen (gitaar en backings), Jeroen Dammers (bas en backings), Pim van der Meulen (drums en backings) en zanger Stefan Bonestroo.

Brett Newski en Bony Macaroni ontmoetten elkaar op een feestje in een krakkemikkige antikraak-woning in Utrecht. Een dorstige Newski zocht naar verkoeling. Dus kondigde hij aan dat hij een laatste punt pizza zou ruilen voor een biertje of een glas water. Vanaf de bank rees loom een arm op met in de hand een lauw blikje Heineken. De arm behoorde toe aan een man die zich voorstelde als Stefan Bonestroo van Bony Macaroni. Een vriendschap was gesmeed.

Aangezien ze niet konden blijven hangen in de fysieke realiteit, bundelden ze de krachten in de vorm van een cross-continentale samenwerking met de akoestische punktrack Dead To Me tot gevolg. Die song mag het album van Newski op geweldige wijze afsluiten.

20 juni 2021
Marc Alenus