Brent Beukelaer - Ademwolk

Brent Beukelaer - Ademwolk

Verdwijn mee in een oneindige momentopname in een allesomhelzend sneeuwlandschap waar alle zorgen, twijfels en verwachtingen uit je leven onder een zacht, wit tapijt verdwijnen.

Brent Beukelaer combineert een (Engelstalige) carriere als frontman van The Radar Station met minstens even straf Nederlandstalig werk onder eigen naam. Na het dystopische Ochtendwekker, dat hem radio-features opleverde op Radio 1, NPO 1 en NPO 5 en onze eigen Spotify playlist, is Beukelaer terug met Ademwolk

Net als de voorganger en het intieme De Bloemen Van De Kerselaar staat dit poëtische meesterwerk op het tweede "solo"-album 'Ramen Als Ogen’. Die plaat komt eraan op 10 mei, maar tot die tijd kan je wel even verder met Ademwolk, een nummer over het verlangen om jezelf te verschuilen in een moment en er nooit meer uit te komen. 

In de videoclip van Ademwolk beweeg je langzaam door een verstild sneeuwlandschap, een momentopname van een jongen die ziet hoe alle twijfels en zorgen uit verleden en toekomst voor even in het wit overschilderd worden. Aan het eind blijkt het beeld een herinnering die vervat zit in een sneeuwbol in de handen van Brent Beukelaer. De clip werd gemaakt door Librecht Vanmechelen en Daphne Gort. Zij bouwden speciaal voor deze opname een miniatuurwereld met bergen, tunnels, bossen en heel erg veel sneeuw / talkpoeder. Het idee voor de video kwam van Beukelaers vriendin Anna Steelandt.

Brent Beukelaar zegt zelf: "Net als de jongen in de sneeuw zich niets aantrekt van verleden of toekomst, hebben wij dit nummer (en album) volledig voor onszelf geschreven. In de hoop dat dit bevrijdend gevoel door de muziek heen schijnt." 

13 maart 2024
Marc Alenus